«Jesus kan gjøre langt mer med livet ditt enn du noen gang kan få til på egenhånd.»
– Daniel Sæbjørnsen –

Hvordan lever jeg for Jesus, og ikke meg selv, i et samfunn hvor selvrealisering står i fokus?

Det forsøker programleder Hanne Eskeland og gjest Daniel Sæbjørnsen å finne ut av i premieren på sesong to av Sennep-podden. De snakker om opplevelsen av at vi lever i et samfunn hvor humanistisk tankegang og individet står i fokus, og hvordan det står i kontrast til livet man er kalt til å leve når man vil følge Jesus.

 

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er forskjellen på å ha Jesus som frelser, og som Herre med stor H?
  • Hvordan kan jeg finne ut hva mitt kall er?
  • Hvor mye kan jeg være opptatt av mitt personlige kall før det blir for mye?
  • Hvordan holder jeg meg ydmyk i kallet mitt?

Sitater fra episoden:

«Mitt beste tips er: bøy ditt hjerte innfor Jesus hver dag.»
– Daniel Sæbjørnsen –

«Kallsutfoldelse er ofte bare et kristent ord for selvrealisering.»
– Daniel Sæbjørnsen –

«Jo mer glad du blir i Jesus, jo mer vil du være opptatt av hva han vil.»
– Hanne Eskeland –

Sentrale bibelvers i denne episoden

Gal 2, 20

Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det livet jeg nå lever som menneske av kjøtt og blod, det lever jeg i troen på Guds Sønn, som elsket meg og ga seg selv for meg.

Matt 10, 39

Og den som ikke tar sitt kors opp og følger etter meg, er meg ikke verdig. Den som finner sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det.

Gjester i studio

Daniel Sæbjørnsen

Daniel Sæbjørnsen

Daniel er småbarnspappa, og er gift med Helene. Han er pastor i Passion Åsane, driver Preach! (en ungdomssatsning fra Tro og medier), og reiser rundt og forkynner Guds ord i hele Norge. Daniel er lidenskapelig opptatt av lederskap, er glad i å lese, og har tidligere gått under tittelen vaskepastor, fordi han blant annet hadde ansvar for vasking i Kristkirken i Bergen, hvor han har vokst opp.