«Det er viktig for singeltiden, enten det er en periode eller hele livet, at du lever nært andre folk.»
– Karina Jacobsen –

Hvordan lever jeg som singel, når jeg trodde jeg skulle ha funnet noen for lengst? Og hva skjer hvis jeg aldri finner noen?

Hanne prater med Karina Jacobsen om å innse at livet ikke handler om å finne en partner, og samtidig takle at andre kristne rundt henne stadig sier ting som: “Jeg ber ofte om at du snart finner deg en god mann, Karina”.

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hvorfor er kristne så opptatt av at man skal gifte seg?
  • Hvordan møter man at livet ikke blir helt som man har tenkt?
  • Hvordan forholder man seg til at andre kristne spør og mener ting om andres singellivet?
  • Må man date for å finne noen?

Sitater fra episoden:

«Hvis du lever med en tro om at jeg er akkurat der jeg skal være, akkurat nå, blir ting enklere, for du kan ha fred med deg selv og med Gud der du er i livet.»
– Karina Jacobsen –

«Det viktigste i livet mitt er ikke om jeg finner noen, men livet mitt med Gud.»
– Hanne Eskeland –

Sentrale bibelvers i denne episoden

Heb 28,16b

Den som tror har ingen hast.

1. Kor 7, 32-35

…Jeg vil at dere skal slippe bekymringer. Den ugifte er opptatt av det som hører Herren til, hvordan han kan være til glede for Herren. Men den som er gift, er opptatt av det som hører verden til, hvordan han kan glede sin kone, og så blir sinnet delt. Den ugifte kvinnen og den unge jenta er opptatt av det som hører Herren til, så de kan være hellige både på kropp og sjel. Men den gifte kvinnen er opptatt av det som hører verden til, hvordan hun kan glede sin mann. Jeg sier dette til deres eget beste, ikke for å legge bånd på dere, men for at dere skal leve sømmelig og holde dere trofast og helhjertet til Herren.

Gjester i studio

Karina Jacobsen

Karina Jacobsen

Karina er 27 år, fra Kristiansand, men bosatt i Oslo. Hun er utdannet lærer, og jobber deltid i Kristent Nettverk, blant annet med å arrangere festival for ungdommer, ved siden av lærerjobben i Oslo. Karina har et ekstremt konkurranseinnstinkt, og kan for eksempel finne på å løpe maraton uten å trene først, dersom noen utfordrere henne til det.