S4E59Cropped
“Hva er kjærlighet, og hvem skal definere det?”
– Alexis Lundh –

Altså. Vi skal snakke om sex.

Verden sier: Ha sex med hvem du vil – når du vil! Du bestemmer hva som er riktig for deg, ingen andre kan fortelle deg det!

Gud sier: Jeg elsker deg og jeg vet hva som er best for deg – også når det kommer til sex! Hold deg innenfor rammene jeg gir deg!

Hvordan i all verden skal vi navigere i dette spennet?

I denne episoden snakker Siri med Alexis Lundh, redaktør for heltfri.net. Han har vært med i Sennep-podden før i denne episoden.

 

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Alexis deler erfaringer fra sitt yrke
  • Er sex «bare» sex?
  • Hvorfor setter Gud grenser, og når overskrider man dem?

Ressurser nevnt i denne episoden

HeltFri.net – HeltFri.net er et arbeid i Tro & Medier og ledes av Alexis Lundh. De har solid kunnskap om hva som er godt og sunt for vår seksualitet og om hvordan vår populærkultur og særlig pornografi er ødeleggende. HeltFri.net ønsker å formidle en bedre historie.

Sitater fra episoden:

“Denne tilknytningen er så sterk, uansett om vi liker det eller ikke. Sex er mer enn å “spise et godt måltid”. Det skjer noe i kroppene våre, i fysikken vår.”
– Alexis Lundh –

“Jeg tror vi som mennesker søker etter å bli elsket. Den kortvarige nytelsen, om det er orgasme eller en seksuell opplevelse, den går over.”
– Alexis Lundh –

“Kan bibelen sitt syn på seksualitet være skadelig? Kan det påføre skam for de av oss som ikke føler seg innafor, eller lever innafor de grensene?”
– Siri Schnell Juvik –

“Hva er, i dine øyne, de største løgnene vi blir fortalt i vår kultur om sex?»
– Siri Schnell Juvik –

“Seksualiteten er noe vi trenger å snakke større og bredere om, og vi trenger å koble på kjærligheten. Og da må vi vite noe om hva kjærlighet er.”
– Alexis Lundh –

“Hvordan skal man håndtere de seksuelle følelsene? Begjæret? Går det an å kanalisere det på måter som er bra?”
– Siri Schnell Juvik –

Gjester i studio

Alexis Lundh

Alexis Lundh

Alexis er leder for HeltFri.net, et arbeid i Tro & Medier. Han er 47 år, gift med Elisabeth og har fire barn. Alexis har i ulike settinger involvert familien i seminarer, noe han er åpne for på forespørsel. Han er utdannet innen industri, men har i stor grad alltid jobbet med mennesker. På fritiden kobler han av med bratte turer i fjellet med ski om vinteren, sekk om sommeren og børse om høsten.