S4E60 Cropped

“Det er ikke sånn at jeg våkner om morran og tenker: Nå vil jeg gjøre en god gjerning! Det har aldri skjedd.”

Det er snart jul! Jeg gleder meg til fri, god mat og god tid sammen med familien.

Men det er mange som ikke gleder seg til jul. Når jeg sitter i sofan med pysj og godteri så står det i grell kontrast til de av oss som ikke har råd til julegaver til barna sine. Forskjellene i verden blir så ekstra tydelige i jula. I denne episoden snakker jeg med Elin Kyseth fra Frelsesarmeen. Vi prater om hva de jobber med opp mot jul, hvordan vi kan forholde oss til forskjellene i verden, og hvordan vi kan være en forskjell der vi er.

 

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hvordan skal vi finne balansen mellom kos og veldedighet i jula?
  • Kaptein Elin Kyseth deler sine erfaringer rundt å møte folk i alle livssituasjoner
  • Frelsesarmeens måte å møte folk i jula med suppe, såpe og frelse og gjennom relasjoner

Sitater fra episoden:

“Man er ikke en hjelper og så er den andre en mottaker. Vi mennesker henger jo sammen. Jeg trenger den som kommer på døra hos oss like mye som den trenger meg. Kanskje enda mere. “
– Elin Kyseth –

“Om man er frivillig, ansatt, eller kommer for å få hjelp, det spiller ingen rolle. Vi er alle mennesker som bærer livene våre. Det er ikke perfekt noe sted”
– Elin Kyseth –

“Hvis jeg får sitte ved et bord med innsatte i Tunga fengsel, med en familie som akkurat har kommet til Norge, med noen som har opplevd overgrep; jeg kan ikke tenke meg noe mer hellig enn det. Da er Guds rike midt i blant oss.”
– Elin Kyseth –

“Gud ser aldri forskjell på folk. Det kan vi få være med på.”
– Elin Kyseth –

“Den andre er aldri et objekt for at jeg skal forkynne. Den andre må alltid være et menneske. Og hvis den inviterer meg inn så vi kan snakke, så snakker vi.”
– Elin Kyseth –

“Jeg liker at vi har en Gud som kommer og deler vår hverdag og som lider med oss.”
– Elin Kyseth –

“Det er ikke et eneste menneske på jorden som Gud ikke ser. Det vil jeg ta med meg inn i julen. Han kom til oss en gang for 2000 år siden, men fortsetter å fødes inn hver enkelt, og Den Hellige Ånd fortsetter å være i oss.”
– Elin Kyseth –

Gjester i studio

Elin Kyseth

Elin Kyseth

Elin Kyseth er kaptein i Frelsesarmeen i Trondheim. Hun har vært korpsleder i samme by siden 2017, og før det jobbet hun fire år i Frelsesarmeen på Island. Elin er utdannet vernepleier og spesialpedagog. På fritiden tar hun gjerne med seg sin firbente venn ut på tur i naturen og ser på stjernene.

(Foto: Ole-Einar Andersen)