SennepS462
«Det er ikke bare ungdommene som skal gå “all in” og så skal vi voksne stå å se på. Vi må også være villige til å gå sammen med dem.»

Den 25.juni arrangeres The Send i Telenor Arena. Det er en kjempestor happening med møter og lovsang 12 timer i strekk. Her blir alle som kommer utfordret til å gå «all in» for Jesus, og engasjere seg i et misjonsfelt i etterkant. Men hva betyr det egentlig å gå «all in»? Hva kan man engasjere seg i? Og hvordan gjøre dette på en sunn måte?

I denne podden snakker jeg med Andreas Nordli og Ann Helen Sperrud fra Ungdom i Oppdrag. Sammen med en rekke andre kristne organisasjoner har de ansvaret for The Send Norway.

NB: Vi hadde litt tekniske problemer under opptaket til denne podcasten, det er derfor noe som er spilt inn i etterkant. Om noe høres rart ut er det derfor!

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er The Send, og hvorfor arrangeres det?
  • Misjon og tilhørighet blant ungdom: Hvorfor det er viktig med store arrangementer.
  • Er det farlig å be ungdom om å gå «all inn»?

Sitater fra episoden:

“Store happenings er gøy, men det er det som kommer til å skje etter The Send jeg er mest spent på.”
– Ann Helen Sperrud –

“Det er vanskelig å gå med Gud alene, men en sånn happening som The Send kan være med å hjelpe deg inn i et miljø der du kan gå sammen med folk. Det er gull.”
– Siri Schnell Juvik –

“Det er så mange ungdommer som synes det er vanskelig å være kristne, som ikke vil vise at de er kristne på skolene de går på. (…) The Send kan bidra til at de ser at de ikke er alene. Det fins faktisk ganske mange andre!”
– Ann Helen Sperrud –

“Jeg brenner for at ungdommer skal få slippe å kjenne at de er alene. At de skal få vokse i troen sin og se troen levd ut av teamledere som er med på misjonsturer.”
– Ann Helen Sperrud-

“Hver generasjon må omfavne kallet til å følge Jesus. The Send er et fantastisk verktøy for å oppmuntre til det.”
– Ann Helen Sperrud –

“Vi har hatt kanskje så mange som 15,000 på “pre-gatherings” i Norge. The Send har allerede begynt.”
– Andreas Nordli –

“Å gi seg selv helhjertet til Jesus er ikke farlig. Det er det beste vi kan gjøre med livet vårt. Og så kommer det til å se veldig ulikt ut i ulike liv.”
– Ann Helen Sperrud –

“Å få til en sunn balanse for ungdom på The Send og etterpå tror jeg handler veldig mye om å ha flere generasjoner sammen.»
– Ann Helen Sperrud –

“Vi har et momentum som jeg ikke har sett så lenge jeg har jobbet i Ungdom i Oppdrag. Vi leder ungdommer til frelse hver uke. Folk ønsker å bli kjent med Jesus. Det har vi ikke opplevd før i Norge.”
– Andreas Nordli –

Gjester i studio

Andreas Nordli

Andreas Nordli

Andreas Nordli er leder for Ungdom i Oppdrag Norge. Han er gift med Åsne og har fem barn. Han bruker mye tid på fotball og er ihuga Vålerenga-fan!

Ann Helen Sperrud

Ann Helen Sperrud

Ann-Helen Sperrud er nestleder i Ungdom i Oppdrag. Hun er gift med Eirik og har 3 barn. Ann-Helen later som hun er sofistikert i matveien, men det hun liker alle best er å være hjemme alene å spise varme pølsebrød med ketchup.