SP 69
«Grunnholdninga vår er at Gud leder oss inn i ting, og vi må respondere på det som kommer vår vei.»

Har du en far- eller morsfigur i livet ditt utenom dine egne foreldre? Noen som har sett deg, hjulpet deg til få få trua på deg selv og vært der når livet har vært vanskelig?

I kristen sammenheng bruker vi begrepet «åndelige foreldre» om slike personer. Unn Karin og Torfinn Myhre er et godt kjent par i Kristent Fellesskap. De hatt base både i Harstad, Molde og Skien, men bor nå i Oslo. Og det er mange rundt om i Norge som ser på dem som åndelige foreldre.

Unn Karin og Torfinn ser behov og så gjør de noe med det. Hva er grunnlaget for deres engasjement? Hvordan er det å balansere egen familie og “åndelig” familie? Og hva gjør de for ikke å brenne seg helt ut?

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hva innebærer det å være åndelige foreldre?
  • Hvordan kan åndelige foreldre være til hjelp for yngre mennesker?
  • Torfinn og Unn Karin deler sine erfaringer og vitnesbyrd

Sitater fra episoden:

«Vi har ikke et veldig strukturert forhold til det å være åndelige foreldre. Vi elsker Herren og ønsker å bli brukt av han. Og så har vi har tatt tak i det Gud har lagt foran oss. Vi føler ikke vi driver en disippelskole, men vi inviterer til å skape relasjoner for å skape trygghet og vennskap.»
– Unn Karin Myhre –

«Unge mennesker kommer for å lufte sine ideer og tanker. Det har vært fantastisk å kjenne den tilliten som blir bygd i disse relasjonene.»
– Unn Karin Myhre –

«Vi tjener ut ifra den nåde som Gud gir. Ikke ut ifra egne prestasjoner og krav. Vi har erfart at uansett hvor tøft og krevende livet har vært, så har vi kunne levd med en åpen familie og latt folk se at nå er det tøft. Svakhet er ikke Guds problem. Gud vender det til styrke.»
– Torfinn Myhre –

«Som dagen er skal din styrke være, står det i Bibelen. Og det har jeg tatt sjansen på.»
– Unn Karin Myhre –

«Gud har kraft og styrke til oss som er utover det «normale». Vi har opplevd gang på gang at Gud gir oss den styrken vi trenger.»
– Unn Karin Myhre –

«Gud lar oss møte behov – og vi må respondere på det vi møter. Ikke gjøre ting så komplisert og komplekst. Ofte tenker vi at vi ikke kan gjøre alt, og derfor ender vi opp med å gjøre ingenting. Men Gud lar ting komme i vår vei – og hva gjør vi med det vi møter?»
– Torfinn Myhre –

Gjester i studio

Torfinn og Unn Karin Myhre

Torfinn og Unn Karin Myhre

Torfinn og Unn Karin Myhre kommer fra Nord-Norge, og er bosatt i Oslo. De er sterkt engasjert i menigheten Kristent Fellesskap Oslo. Unn Karin driver eget regnskapsfirma mens Torfinn jobber som IT-arkitekt i helsevesenet. Torfinn er svært fornøyd når han får god nykvernet og nytrukket kaffe, og Unn Karin er storfornøyd når hun kan nyte årets fangst av multebær.