SP58
«Gud gir aldri opp å få oss tilbake til Han, uansett hvor langt ute vi er.»

Vi skal snakke om skam. Hva innebærer denne følelsen som gjør at vi vil synke i jorden og ikke bli sett av noe menneske og hvertfall ikke av Gud? I denne episoden skal vi få innblikk i hva Bibelen sier om skam og hvordan Gud møter oss når vi helst ikke vil bli sett. Vi skal høre vitnesbyrdet til Stein-Ove Auset som har opplevd å være rusavhengig og “alt som følger med av skam og skyld”, som han selv sier. Han har også opplevd å bli satt helt fri.

Hvordan i all verden skjedde dette?

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Personlig vitnesbyrd om å bli gjort fri fra rusavhengighet
  • Hvorfor eksisterer skam?
  • Er det noe som heter sunn skam?

Sitater fra episoden:

«Det var en periode på 10-12 år der jeg hadde en fot i hver leir. Jeg trodde på Jesus, men havnet til stadighet tilbake i rusen. Det var helt forferdelig.»
– Stein-Ove Auset –

«Hvordan fikk du åpenbaring om at Gud ikke vil «slå deg i hodet med noe hardt» hver gang du hadde rusa deg igjen, men at Han faktisk vil deg vel? Og vil at du skal komme til Han med det du har gjort?»
– Siri Schnell Juvik –

«Hvordan blir man overbevist inni seg om at man er verdt godhet? For når man skammer seg så blir man jo overbevist om at man ikke er verdt en dritt.»
– Siri Schnell Juvik –

«Jeg tror Gud har veldig nåde for oss når vi ligger under for ting, og sitter fast i gamle mønster.»
– Stein-Ove Auset –

«Gud er vår Pappa som vil at vi skal komme til han med alt som er vanskelig. Gang etter gang etter gang.»
– Stein-Ove Auset –

«Skam er et gjennomgående tema i Bibelen. Fra skapelsen til historiene om mange av menneskene Jesus møter.»
– Arne Olav Røe –

«Skam er en smertefull følelse. Det stikker dypere enn at du har gjort noe galt du kan rette opp. Skam forplanter seg til synet ditt på deg selv. Du opplever at det er noe feil med deg selv som individ.»
– Arne Olav Røe –

– Siri Schnell Juvik –

«Den sterkeste historien i Bibelen om hvordan Gud møter oss i skammen er historien om den bortkomne sønn. Det er mer til den historien enn vi i vår kultur forstår.»
– Arne Olav Røe –

Gjester i studio

Stein-Ove Auset

Stein-Ove Auset

Stein-Ove er 36 år, kommer fra Kyrksæterøra, og er bosatt i Trondheim. Han er gift med Caroline og studerer ergoterapi ved NTNU. Han elsker Marvel-filmer.

Arne Olav Røe

Arne Olav Røe

Arne Olav er familiemann, trønder, barnefotballtrener, daglig leder i Kristent Nettverk og redaktør for Sennep.net. Han blir lett rørt når han hører nasjonalsanger og julesanger.