SP58
«Forskning viser at jo mer vi er på sosiale medier, jo mer redde er vi for å bli holdt utenfor og gå glipp av ting.»

Visste du at det er viktig for din mentale helse å kjede seg? Hva skjer med oss når vi hele tiden lever påkoblet? Har vi som kristne en bedre historie å komme med når det gjelder skjerm og hvordan vi skal forholde oss til den?

Sennep-podden byr på en prat om skjerm, teknologi og Gud oppi alt dette, med Tro&Medier sjef Jarle Haugland

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hvordan påvirker det oss å være «påkoblet» hele tiden?
  • Bør vi som kristne være de første som roper høyest om strengere regulering av skjermbruk?
  • Hvordan kan man som foreldre skape en sunn holdning til skjerm hjemme?

Sitater fra episoden:

«Vi er ikke sosiale mediers kunder, vi er deres produkt. Vår tid og oppmerksomhet er det de selger til annonsørene. Jo mer tid vi bruker på sosiale medier jo mer verdifulle er vi som produkt.»
– Jarle Haugland –

«Gud viste oss hvem han er gjennom å bli et menneske. Vi er ikke skapt til å kun kommunisere gjennom skjermer. Mennesker trenger fysisk kontakt for å utvikle seg og leve gode liv.»
– Jarle Haugland –

«Når vi kjeder oss går hjernen helt automatisk inn i en modus der den «skriver din historie.» Den prosesserer ting som har skjedd og setter det i sammenheng. Problemet er jo at vi aldri kjeder oss lenger.»
– Siri Schnell Juvik –

«Voksne er på internett i gjennomsnitt 4 timer daglig, utenom jobb. Ungdommer sent i tenårene bruker 7 timer daglig på nettet.»
– Jarle Haugland –

«Vi som foreldre må modellere det gode livet vi vil at barna våre skal leve. Der ligger utfordringen vår.»
– Jarle Haugland –

«Slik som vi lærer barna våre at det ikke er fri flyt av godteri, sånn må vi lære de at det ikke kan være fri flyt av skjerm.»
– Jarle Haugland –

Gjester i studio

Jarle Haugland

Jarle Haugland

Jarle er en ganske vanlig mann fra Kristiansand. Gift, tre barn, en svigersønn, en katt og en kanin. Daglig leder i Tro & Medier. Lever for Jesus, familien og neste måltid.