Episode #32 WordPress
«Hvordan skal vi få balansen i frihet når det står så sykt svart-hvitt i Bibelen?»

Aron har nylig blitt kristen og lest bibelverset «Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner». Han er overrasket, og lurer på om han faktisk kan gjøre akkurat hva han vil som kristen.

Og Åse lurer på hvordan hun skal håndtere kolleger som baksnakker på jobben.

Tema og spørsmål i denne episoden:

  • Snus, sex, alkohol og film: Hvor langt strekker friheten vår, og når bør det si stopp?
  • Åndens frukter og kjødets gjerninger
  • Er det lov til å lufte frustrasjoner rundt en person som ikke er til stede, eller er det baksnakking?

Sitater fra episoden:

«Ja jeg kan gjøre disse tingene, men de er ikke bra for meg»
– Kjartan Ørnes –

«Paulus gjør det meste av det han gjør for at andre skal møte Gud»
– Reza Mohammadi –

«I en levende relasjon til Gud, mener jeg det er helt umulig å ikke bli forvandla»
– Reza Mohammadi –

«Hvis vi sitter på hvert vårt sted med hver vår bibel og «koker vår egen kål», det tror jeg er skummelt. Vi trenger fellesskapet.»
– Kjartan Ørnes –

«Hvis du er fri mener jeg at du kan gå etter de dypeste lengslene, det du egentlig vil, kontra det som føles sterkest og påvirker deg der og da»
– Reza Mohammadi –

Sentrale bibelvers i denne episoden

1 Korinterbrev 10, 23-33

«Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men ikke alt bygger opp. Ingen må søke sitt eget beste, men den andres beste. Alt kjøtt som selges på torget, kan dere spise med god samvittighet og uten å spørre hva det er. For jorden og det som fyller den, hører Herren til. Hvis en ikke-troende inviterer dere og dere sier ja til å komme, så spis også da med god samvittighet alt som blir satt fram, uten spørsmål. Men om noen sier: «Dette er offerkjøtt», så spis det ikke, av hensyn til den som sa det, og for samvittighetens skyld. Jeg mener da den andres samvittighet, ikke din! For hvorfor skal min frihet bli dømt av en annens samvittighet? Hvis jeg tar imot dette med takk, hvorfor skal jeg da klandres for det jeg takker Gud for? Men enten dere spiser eller drikker, eller hva dere enn gjør, gjør alt til Guds ære! La verken jøder, grekere eller Guds kirke få noe å utsette på dere! Selv prøver jeg på alle måter å komme alle i møte. Jeg søker ikke mitt eget beste, men alle de andres, så de kan bli frelst.»

Galaterne 5, 22-23

Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse

Programledere:

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og har mistet flere flyavganger og bilnøkler. Ved en anledning klarte han å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…
Reza Mohammadi

Reza Mohammadi

Reza er gift med Stine og bor i Oslo. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo, og har bakgrunn som sivilingeniør.
Miriam Højklint

Miriam Højklint

Miriam er Senneps egen SoMe-ansvarlig og kan også gå under tittelen Creative Director når hun føler for det. Blant sine mange bragder har Miriam blant annet spilt piano for selveste Jens Stoltenberg.