Episode #32 WordPress
«Jeg ble overbevist om at det er et større oppdrag, at jeg lever ikke bare for meg selv eller min lille kjernefamilie»

Karoline og Noah har invitert de nærmeste vennene fra menigheten til høsttakkefest. I etterkant får de høre at andre i menigheten har opplevd dette som ekskluderende.

Og Åse har vært på halloween-fest og kledd seg ut som en djevel.

Tema og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er et menighetsfellesskap?
  • Skal alle i menigheten inkluderes hele tiden?
  • Hvor går grensen for en halloween-feiring?

Sitater fra episoden:

Bibelen er veldig tydelig på at det ikke bare er dine beste venner og dine nærmeste du skal invitere og ha fellesskap med
– Reza Mohammadi –

Vi kan jo ikke gå gjennom et liv uten å oppleve at vi ikke blir inkludert
– Kjartan Ørnes –

Noen ganger trenger jeg bare å være med de som jeg ser på som min familie, som andre utenfra bare ser på som min venninne, men som jeg opplever som min søster
– Miriam Højklint –

Som singel før, å gå inn i en famile der det er barn som løper rundt når man trenger den dype samtalen, det kan faktisk være litt vanskelig noen ganger
– Miriam Højklint –

Sentrale bibelvers i denne episoden

Apostlenes gjerninger 2,42-47 (De fire B-er): 

De holdt seg trofast til apostlenes lære og fellesskapet, til brødsbrytelsen og bønnene. Hver og en ble grepet av ærefrykt, og mange under og tegn ble gjort av apostlene. Alle de troende holdt sammen og hadde alt felles. De solgte eiendommene sine og det de ellers eide, og delte ut til alle etter som hver enkelt trengte det. Hver dag holdt de trofast sammen på tempelplassen, og i hjemmene brøt de brødet og spiste sammen med oppriktig og hjertelig glede. De sang og lovpriste Gud og var godt likt av hele folket. Og hver dag la Herren til nye som lot seg frelse.

Matteus 24, 35-40

For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’ Da skal de rettferdige svare: ‘Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?’ Og kongen skal svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.’

Programledere:

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og har mistet flere flyavganger og bilnøkler. Ved en anledning klarte han å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…
Reza Mohammadi

Reza Mohammadi

Reza er gift med Stine og bor i Oslo. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo, og har bakgrunn som sivilingeniør.
Miriam Højklint

Miriam Højklint

Miriam er Senneps egen SoMe-ansvarlig og kan også gå under tittelen Creative Director når hun føler for det. Blant sine mange bragder har Miriam blant annet spilt piano for selveste Jens Stoltenberg.