AP#36Horisontal
«Målet kan ikke være vekkelsen i seg selv»

Ruben har akkurat kommet hjem fra USA der han har besøkt Asbury, der det nå har vært vekkelse. Han er begeistret, men møter skepsis fra kompisene sine.

Åse finner en edderkopp i leiligheten, og tar det som en selvfølge at Truls skal kverke den for henne.

Tema og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er greia med vekkelse, og bør man lengte etter det?
  • Asbury-vekkelsen: ekte, eller bare hype?
  • Er menn forpliktet å forsvare konen sin i alle omstendigheter?

Sitater fra episoden:

«Det virker ikke som om det er en bevegelse av mennesker som bare er ute etter hype, men å møte Gud»
– Jon Lilienberg –

«Jeg tror at alle kristne på ett eller annet punkt har fått en slags oppvåkning, vekkelse»
– Kjartan Ørnes –

«Vi ser alltid bakover på når en vekkelse har skjedd, men har ikke helt klart for oss hva det ser ut som når vi ser fremover»
– Jon Lilienberg –

«Hvorfor har det som skjedde i USA fått så mye oppmerksomhet? Jeg tror ikke at det er det eneste stedet i verden der det har skjer et møte med Gud over tid.»
– Miriam Højklint –

«Jeg opplevde å bli dumpet for noen år siden, som gjorde at jeg gikk rett i kjelleren, men erfarte at Gud bevarte meg og at jeg ble vekket i min kristne tro, og så Bibelen på en ny måte»
– Miriam Højklint –

«Er vekkelse en periodeting?»
– Miriam Højklint –

«Av og til synes jeg det er litt rare rollefordelinger»
– Kjartan Ørnes –

 

Sentrale bibelvers i denne episoden

2 Kongebok 23, 1-3 (Kong Josjias reform)

På kongens oppfordring samlet alle de eldste i Juda og Jerusalem seg hos ham. Så gikk han opp til Herrens tempel, og sammen med ham gikk alle judeerne og alle innbyggerne i Jerusalem – prestene og profetene, hele folket, både små og store. Han leste opp for dem alt det som sto i paktsboken som var funnet i Herrens hus. Kongen stilte seg opp ved søylen og sluttet en pakt for Herrens ansikt: Folket skulle følge Herren og holde hans bud, regler og forskrifter av hele sitt hjerte og hele sin sjel. Alle paktens ord som var skrevet ned i denne bokrullen, skulle de holde. Og hele folket gikk inn i pakten.

Apostlenes gjerninger 2, 40-43 (Pinsedagen)

Også med mange andre ord vitnet han for dem, og han formante dem: «La dere frelse fra denne vrangsnudde slekten.» De som tok imot budskapet hans, ble døpt, og den dagen ble det lagt til omkring tre tusen mennesker. De holdt seg trofast til apostlenes lære og fellesskapet, til brødsbrytelsen og bønnene. Hver og en ble grepet av ærefrykt, og mange under og tegn ble gjort av apostlene.

Programledere:

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og har mistet flere flyavganger og bilnøkler. Ved en anledning klarte han å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…
Miriam Højklint

Miriam Højklint

Miriam er Senneps egen SoMe-ansvarlig og kan også gå under tittelen Creative Director når hun føler for det. Blant sine mange bragder har Miriam blant annet spilt piano for selveste Jens Stoltenberg.
Jon Lilienberg

Jon Lilienberg

Jon vikarierer for Reza som er ute i pappaperm. Jon er gift med Elina og bor i Oslo. Han er utdannet sykepleier og studerer ledelse og teologi. Nyttårsforsettene hans er å lære seg finsk, koding, og å lese hele Bibelen på ett år.