AP#36Horisontal
«Er dere mer eller mindre lovisk i dag enn for femten år siden?»

Reza er tilbake fra pappaperm!

Henrik har blitt kjent med Isak som ikke er kristen. Isak er nysgjerrig på kristen tro, men sliter med å forstå hvorfor Bibelen skal ha autoritet i livet. Og Åse skal gifte seg, de er uenige om bryllupslekene er for drøye.

Tema og spørsmål i denne episoden:

  • Hvorfor skal Bibelen ha noen autoritet over livet vårt?
  • Hva gjør man når man leser noe i Bibelen som man er fullstendig uenig i?
  • Hvor drøy kan en bryllupslek være i et kristent bryllup?

Sitater fra episoden:

«Jeg har erfart at Jesus lever, og hvis det er sant så har det noe å si når Han mener at Bibelen er Guds ord»
– Reza Mohammadi –

«Gud mener noe, og da blir meningene hans overordnet og mine meninger vil være sekundære»
– Reza Mohammadi –

«Det er jo litt skummelt å ha Bibelen som autoritet når samfunnet sier noe helt annet»
– Miriam Højklint –

«Når det kommer om det finnes absolutte sannheter i moral og etikk er det også gjeldene, men ting virker litt mer vagt og er gjerne mindre synlig»
– Reza Mohammadi –

«Han svarte ‘Alle de tingene du spør om aner jeg ikke svaret på, men det jeg har skjønt er at Jesus er Herre, også tar vi det derfra»
– Kjartan Ørnes –

«Vi finner ikke i noen andre religioner at skaperen av universet vil være nær oss og ha kontakt med oss selv om vi er så små, og Han så stor»
– Reza Mohammadi –

Programledere:

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og har mistet flere flyavganger og bilnøkler. Ved en anledning klarte han å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…
Reza Mohammadi

Reza Mohammadi

Reza er gift med Stine og bor i Oslo og har foreløpig to barn. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo, og har bakgrunn som sivilingeniør. Når Reza var liten likte han alltid å gå i dress, og har fremdeles med seg strykejern på de fleste utenlandsreiser.

Miriam Højklint

Miriam Højklint

Miriam er Senneps egen SoMe-ansvarlig og kan også gå under tittelen Creative Director når hun føler for det. Blant sine mange bragder har Miriam blant annet spilt piano for selveste Jens Stoltenberg.