AP#36Horisontal
Bitterhet er som at du drikker dødelig gift i troen på at noen andre skal dø.

I serien om dødssyndene snakker vi i denne episoden om VREDE. Hva gjør sinne med oss og kan det være både positivt og negativt?
Og Åse er sjokkert over at Truls blir så sint at han banner i telefonen.

Tema og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er forskjellen på sinne og vrede?
  • Hva sier Bibelen om hvordan vi skal håndtere sinne?
  • Er det greit å kjefte på kundeservice?

Sitater fra episoden:

«Jesus har en ordbruk som kan være preget av at han er ganske følelsesmessig engasjert»
– Kjartan Ørnes –

«Hvordan skal man klarer å ikke synde når man blir sint?»
– Miriam Højklint –

«Er det nødvendigvis feil? Av og til trenger folk å bli rettledet.»
– Kjartan Ørnes –

«Jeg har et ansvar for å regulere mine egne følelser, for å ta eierskapet og kanalisere det på en mer konstruktiv måte.»
– Jon Lilienberg –

«Man er jo født med temperamentet sitt, ikke sant? Det hører jeg om man sier det.»
– Miriam Højklint –

«Det er litt det jeg kan forestille meg at Gud erfarer. Det opprøret, eller den respektløsheten mot Ham som en god far. At Han bare har gode intensjoner med oss, men så ignorerer vi, eller vi stoler ikke på, eller vi går vår egen vei. Ennå han bare har sagt alt som er det beste for oss.»
– Kjartan Ørnes –

«I sånne historier hvor mennesker har blitt gjort små, og har vært i forhold som er usunne, så er det kanskje en sunt steg på veien at man lærer seg å bli sint»
– Jon Lilienberg –

«Litt av greia er at hvis man ikke sier fra, så får man ikke noen ting.»
– Kjartan Ørnes –

Sentrale bibelvers i denne episoden

Efeserne 4,26-27 og 30

«Blir dere sinte, så synd ikke, og la ikke solen gå ned over deres vrede. Gi ikke djevelen rom. Gjør ikke Guds hellige Ånd sorg, for Ånden er det segl dere er merket med helt til frihetens dag.»

Jakob 1,19-21

«Dette må dere vite, mine kjære søsken: Enhver skal være rask til å høre, men sen til å tale og sen til å bli sint. For sinne hos et menneske fører ikke til det som er rett for Gud. Legg da av alt urent og all ondskap, og ta ydmykt imot det ordet som er plantet i dere, og som har makt til å frelse sjelene deres.»

Denne episoden er en del av vår serie i Alvorspraten om «De syv dødssyndene»

De andre episodene finner du her:

Programledere:

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og klarte ved en anledning å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…
Miriam Højklint

Miriam Højklint

Miriam er Senneps egen SoMe-ansvarlig og kan også gå under tittelen Creative Director når hun føler for det. Blant sine mange bragder har Miriam blant annet spilt piano for selveste Jens Stoltenberg.
Jon Lilienberg

Jon Lilienberg

Jon er gift med Elina, og sammen har de 2 sønner. Ved siden av å jobbe i Kristent Fellesskap Oslo, er han sykepleier og jobber på sykehus i et akuttmottak. Han har bodd i en kassebil, vært misjonær i Sør-Afrika, og ett av hans drømmer og mål i livet er å ha sin egen badstue.