Livet med Jesus handler ikke om å telle antall kapitler og minutter i bønn hver dag. Det handler om å finne de gyldne øyeblikkene.

Nylig satt jeg på en kafe med en god venn. Jeg spurte han hvordan det gikk, og fikk følgende svar: “Jo, det går fint, men jeg føler at jeg burde brukt mer tid til Bibel og bønn”.

Jeg møter stadig kristne som burde et eller annet. Folk som strever med forestillinger om hva en god kristen burde gjøre. Som stadig er misfornøyd med seg selv og som i tillegg er sikker på at Gud også har forventet mye mer.

Hvis man skulle klare alt ved å ta seg sammen, ligner det mer på religiøse øvelser enn på et sunt kristenliv.

Selv er jeg firebarnspappa med mange jern i ilden. Jeg reiser en del og føler stadig at jeg kommer til kort på mange områder. Jeg burde brukt enda mer tid sammen med kona og barna, naboene og folka i husgruppa. Jeg burde engasjert meg mer i lokalsamfunnet og sørget for at jeg får god tid til personlige hobbyer og til trening. I tillegg burde jeg jo absolutt brukt enda mer tid alene med Herren.

Gud er allerede fornøyd, men samtidig ønsker han stadig å komme dypere i relasjonen med deg og meg!

Problemet med begrepet “burde brukt mer tid”, er at det er en ubestemmelig størrelse. Du kan alltid bruke mer tid! Og du kan alltid finne ut at du har brukt tiden feil! Dessverre hjelper ikke slike refleksjoner en travel disippel. Å piske seg selv gjør ingen forskjell. Hvis man skulle klare alt ved å ta seg sammen, ligner det mer på religiøse øvelser enn på et sunt kristenliv.

Livet med Jesus handler ikke om å regne på kapitler, vers, minutter og timer. Det handler om å finne de gyldne øyeblikkene.

En oppriktig disippel vil alltid befinne seg midt i et paradoks. Gud er allerede fornøyd, men samtidig ønsker han stadig å komme dypere i relasjonen med deg og meg! Utgangspunktet kan derfor ikke ligge i hva vi burde! Når du investerer tid i relasjonen med din ektefelle, gjør du det fordi du vet at dette er fundamentet for et solid og lykkelig liv. Happy wife – happy life, som man sier. Midt i en travel hverdag finner du derfor gyldne øyeblikk med tid til samtale, varme blikk og kjærlig berøring. Ikke fordi du burde, men fordi det er viktigere enn alt annet.

Etter gylne minutter i lønnkammeret kan du reise deg klar for livets gjøremål. Og da med opplevelsen av at du og Herren er på linje.

Livet med Jesus handler ikke om å regne på kapitler, vers, minutter og timer. Det handler om å finne de gyldne øyeblikkene. Noen minutter på kne der du åpner hjertet ditt i forbønn og lar Herren betjene ditt indre. Noen minutter med Bibelen. Ikke for å fullføre bibelleseplanen, men for å bli styrket av ordet fra himmelen.

Etter gylne minutter i lønnkammeret kan du reise deg glad og tilfreds, klar for livets gjøremål. Og da med et helt annet utgangspunkt: opplevelsen av at du og Herren er på linje. En god samvittighet i en sunn disippel. Med dette utgangspunktet vil dagen videre preges av en frisk og ren relasjon til Jesus. Kommunikasjonen vil flyte friskt og gleden i relasjonen vil stadig dra deg dypere og nærmere.

Så la oss komme fram med oppriktig hjerte og full visshet i troen, med hjertet renset for vond samvittighet og kroppen badet i rent vann.” (Hebr 10,22)