Å forkynne evangeliet og be for syke høres ganske enkelt ut. Dessverre er min erfaring svært annerledes. Når jeg skal dele Jesus med mine venner, finner jeg at de merkeligste ting kommer ut av munnen min. Hva gjør jeg med det?

Det er et ordtak som sier “Du blir hva du spiser”. Høres underlig ut, men budskapet er enkelt; Sunn mat gir en sunn kropp! Det samme prinsippet gjelder det åndelige livet. Jesus sa at mennesket lever ikke bare av brød, men av ordene som går ut fra Guds munn. Med andre ord, en disippel trenger fór! Og han trenger en balansert og utrustende diett!

I dagens nett-virkelighet er det lett å forsyne seg med det som frister mest. På Facebook, Youtube og diverse andre portaler, kan du enkelt klikke deg inn på det du liker. Du kan høre om Guds kjærlighet, Guds nåde og Guds nærvær til du sprekker av oppmuntring.

Når jeg skal dele Jesus med mine venner, finner jeg at de merkeligste ting kommer ut av munnen min.

Men hvis du leter litt grundigere vil du kanskje finne undervisning om fundamentene for kristenlivet, om disippelskap, om den åndelige kampen og om det at vi er kalt til forkynne evangeliet til andre! En disippel trenger faktisk undervisning som sender oss ut! Som prepper oss i å formidle Jesu blod, korset, synd og nåde. Som istandsetter oss til å kaste ut demoner og helbrede syke. Har du spist denne dietten i det siste?

Ta ei treningsøkt

Å forkynne evangeliet og be for syke høres veldig enkelt ut. Dessverre er min erfaring svært annerledes. Når jeg skal dele Jesus med mine venner, finner jeg at de merkeligste ting kommer ut av munnen min. Velformulerte tanker kommer ut på de underligste måter og samtalen strander før den var kommet skikkelig i gang. Vi trenger nemlig trening!

Gateevangelisering - sitatbilde

Det er lurt å sette seg selv i en situasjon der du må dele troen din med noen andre. Aller helst noen du aldri møter igjen, også setter du igang! Bestem deg for en fin innledning som skaper kontakt. Be for eventuell sykdom og begynn å snakk om Guds eksistens. Hvis de ikke er interessert, så vet du det i løpet av 15 sekunder. Ingenting å være redd for! Om det skulle skje, er det bare å koste støvet av føttene, klappe deg selv på skulderen og gå videre!

På gata kommer du i kontakt med noen mennesker som normalt ikke har kristne venner i det hele tatt.

Men om de skulle være interessert, vil du bli forbløffet over hvor enkelt det er å snakke om Jesu død på korset, om tilgivelse og evig liv. Du vil se at de fleste gangene får du kun så ut ordet, andre ganger får du se at ordet gir umiddelbar forandring, og noen ganger igjen vil du faktisk høste! Uansett resultat er det verdt det!

På gata?

Har du noen gang vurdert å gå på gata for å forkynne? I så fall har jeg et enkelt råd til deg; Gjør det! Jeg har gått nok på gata til å kunne anbefale det til alle. Her er mine tre grunner til det:

  1. Vær en såmann! På gata kan du så ut ordet om Jesus til mange på kort tid. Du er ikke der primært for å høste, men for å så. Og det er et svært viktig arbeid i samfunnet vårt nå!
  2. Let etter “fredens mennesker”! På gata kommer du i kontakt med noen mennesker som normalt ikke har kristne venner i det hele tatt. Et fredens menneske er en som er kalt av Gud og er åpen for evangeliet. En slik person vil være positiv til det du forteller, og kan plutselig bli nøkkelen inn til et helt nytt miljø.
  3. Ta deg en “treningsøkt”! Alle disipler trenger trening. Da Peter stod fram på pinsedag, hadde han utallige treningsøkter sammen med Jesus, der han hadde øvd på å forkynne og helbrede. Gata gir deg en fantastisk mulighet til å trene! Det kommer til å gi deg høy puls og litt svette, men det kommer du til å tåle helt fint!