Det du trener på, blir du god til.

 

Jesus ba oss forkynne Guds fred i hjem hvor det bor det Bibelen kaller «fredens mennesker». Da skal vår fred hvile over dem. Dette gir et fantastisk utgangspunkt for samtaler med andre om hva Jesus har gjort for dem.

Tema for del 3 av denne serien er «Fredens mennesker».

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hvordan finne «fredens mennesker»?
SitatBilde-til-gjorDetEnkeltDel3

Sitater fra episoden (med Arne Skagen):

«Misjonsbefalingen er en redningsaksjon.»

«Den hellige ånd hjelper oss til å finne ut hvem fredens mennesker er.»

«Du finner ikke fredens mennesker ved å sitte i ro.»

«Når vi går omkring vil Gud åpne øynene våre.»

«Det du leter etter, finner du.»

Sentrale bibelvers i denne episoden

Lukas 10,1-12
Siden utpekte Herren syttito andre og sendte dem ut foran seg, to og to, til hver by og hvert sted som han selv skulle besøke. Og han sa til dem: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans. Gå av sted! Jeg sender dere som lam blant ulver. Ta ikke med dere pengepung, ikke veske og ikke sko. Stans ikke på veien for å hilse på folk. Men når dere kommer inn i et hus, skal dere først si: ‘Fred være med dette hjemmet!’ Og bor det et fredens menneske der, skal freden deres hvile over ham. Hvis ikke, skal den vende tilbake til dere selv. Bli boende der i huset og spis og drikk det de byr dere! For en arbeider er verd sin lønn. Flytt ikke fra hus til hus! Og når dere kommer inn i en by og de tar imot dere, så spis det de setter fram for dere! Helbred de syke der og si: ‘Guds rike er kommet nær til dere!’ Men når dere kommer inn i en by der de ikke tar imot dere, så gå ut på gatene og si: ‘Selv støvet vi har fått på føttene i byen deres, kan dere beholde, vi børster det av oss. Men det skal dere vite: Guds rike er kommet nær.’ Jeg sier dere: På dommens dag skal Sodoma slippe lettere enn den byen.

Apg 10,38
Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft, og han gikk omkring overalt og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen, for Gud var med ham.

Gjør det enkelt og Gi Jesus videre handler om hvordan vi kan leve i Den hellige ånd og la han hjelpe oss til å vitne om Jesus for andre.

Seriene er utarbeidet av Arne Skagen. Han har mange års erfaring som evangelist i Norge, og har gitt ut bøkene Endelig Mandag og Jeg fant, jeg fant. Undervisningen er basert på disse bøkene.

Episoder Gjør det enkelt (publisert november-desember 2020):

#1 Ånden hjelper oss

#2 Høre og gjøre

#3 Fredens mennesker

#4 Det siste steget 

 

Episoder Gi Jesus videre (publisert mars 2020):

#1 Gjort til en menneskefisker

#2 Sendt og utrustet av Ånden

#3 Bli funnet og finn andre