Lys og salt - enda en konferanse horisontal

Midt i mengden, ser nemlig Jesus den ene.

Det trenger ikke bare bli en av mange konferanser. Men Lys og Salt kan bli anledningen der Kristus forandrer livet ditt og setter deg fri fra det du sitter fast i.

lysogsalt-promo-22

Lys og Salt arrangeres 6.-10. juli 2022 ved Stavern folkehøgskole, hvor Rune Ørnes er en av av seminarholderne. Påmeldingen er åpen. Mer info på https://www.lysogsalt.no/

Har du fått planlagt ferien enda? Sommeren er litt av et puslespill. Spesielt for småbarnsfamilier. Også skal jo i tillegg budsjettet gå opp. Hva har man råd til? Hva kan vi prioritere i år?

Personlig har jeg allerede satt datoer for en tur på hytta, noen dager i utlandet, et gullbryllup, to vielser og selvsagt Lys og Salt (som Kristent Nettverks sommerkonferanse heter). Fem dager i Stavern innimellom alle de andre begivenhetene. 

Og jeg kjenner på forventning. 

En bibeluke i løpet av sommeren er en del av årshjulet for mange kristne. Det er dager med vennskap, lykkelige barn, telting, koselige grillmåltider og sterke møter, men også stressende situasjoner, våte telt, svidde koteletter og sutrende unger. Uansett er det mange som er blitt forvandlet ved slike konferanser. 

Selv fikk jeg et livsforvandlende møte med Kristus i en bibeluke på Kleiva i Vesterålen sommeren 2001. Det var ingen spektakulære hendelser, men Guds ord kom til meg på en sterk måte. Forkynnelsen ga meg et fornyet bilde av Jesus, menigheten og Guds evige plan. 

Plutselig så jeg meg selv i et nytt lys. Jeg skjønte at livet mitt var verdifullt. På bakgrunn av dette fant jeg en ny retning med Jesus i sentrum. Selv etter 21 år kan jeg fremdeles huske hva som skjedde. Det har preget mitt liv siden da, og kommer til å prege meg livet ut. 

Hvilke forventninger har du for årets konferanse? 

Kanskje du ser fram til å treffe gamle venner og etablere nye vennskap. Kanskje du ser fram til sol og varme, bading og stemningen i leiren. Og forhåpentlig gleder du deg til at du sammen med flere hundre skal tilbe Jesus og erfare Guds nærvær i fellesskap. 

Men hvordan er det med deg, ditt eget hjerte, din egen sjel og din egen kropp? Er du klar for noe nytt? 

Midt i mengden, ser nemlig Jesus den ene. 

Jesus er ikke stevnegeneral for Lys og Salt (eller hvilken som helst kristen sommerkonferanse du deltar på). Han er Kristus den salvede! Den som har kommet for forkynne et godt budskap for de fattige, gi frihet til fanger, helse til de syke, løse de undertrykte og rope ut et nådens år fra Herren! 

Lys og Salt trenger ikke bare bli en av mange konferanser. Denne uken kan bli anledningen der Kristus forandrer livet ditt! Det kan bli dager der barna dine møter Jesus og finner frelse! Det kan bli en konferanse der himmelen blir virkeliggjort i ditt liv. Der sykdom blir leget, motløsheten må vike og lenkene i livet ditt blir brutt en gang for alle. Det kan bli de viktigste dagene i ditt liv! Er du åpen for at det kan skje?

Midt i folkemengden med folk som presset seg på Jesus fra alle kanter, var det en kvinne som hadde hatt alvorlige helseplager (Luk 8,42ff). Livet hennes var ødelagt. Alle økonomiske ressurser hadde blitt brukt hos leger som ikke kunne hjelpe henne. Nå befant hun seg i mengden, like i nærheten av Jesus. 

Det hun hadde sett og hørt hadde tent et håp i hennes hjerte, og nå smøg hun seg mellom høylytte mennesker som hadde albuet seg nær Jesus for å få hans oppmerksomhet. Mens Jesus så en annen vei, strakk hun seg alt hun kunne, for om mulig bare å berøre han et lite øyeblikk. 

I det samme hånden hennes streifet kappefliken til Jesus, skjedde det noe uforklarlig i kroppen. Blødningene som hadde plaget henne i tolv år, stoppet øyeblikkelig og hun kunne kjenne at det skjedde. En berøring av Jesus og alt var annerledes! Jesus stoppet opp, så seg rundt og sa: “Hvem var det som rørte meg?”

Kvinnen hadde festet blikket på Jesus, satt sitt siste håp til han, jobbet seg fram i mengden og i tro berørt kappen hans. Den lille berøringen av Kristus var nok. Jesus hverken ba, proklamerte, la hendene på eller drev noe ut. Jesus bare var den han var. Han var Kristus og i tro ble kvinnens liv totalt forandret ved en enkel berøring. 

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid. Jesus bare er den han er. Han er Kristus og i tro blir mengder av menneskelig totalt forandret, fremdeles i dag! 

Lengter du etter et slikt livsforvandlende møte med Den salvede? Enten du har store helseplager, åndelige utfordringer, frykt og angst, relasjonelle problemer, motløshet eller bare en underlig opplevelse av tomhet og meningsløshet. Uansett nivå og karakter av dine utfordringer, så er svaret det samme: Kristus, Den salvede. 

Ofte lengter vi etter at Jesus skal berøre oss, men i møte med denne kvinnen var det Jesus som stoppet opp og sa: “Hvem var det som rørte meg?” 

Kanskje Lys og Salt kan bli dager der du berører Jesus. Der din lengsel og din desperasjon driver deg til å strekke hånda lengre enn du noen gang har gjort før, om så bare for å berøre kappefliken hans. At du baner deg vei i folkemengden og tør tro at du er viktig nok. Viktig nok til å erfare at Kristus griper inn! 

Kanskje det kan bli dager der Jesus stopper opp og spør «Hvem var det som rørte meg?», bare fordi at nettopp du satte ditt håp og din tro til en enkel berøring av Kristus? 

Kanskje Lys og Salt ikke bare blir «enda en konferanse», men overnaturlige dager med store konsekvenser for resten av livet? Det er det jeg lengter etter. Tør du å gjøre det samme?