Inspirasjon til å følge Jesus i hverdagen

Vi vil gjøre det enklere for deg å bli kjent med Jesus og å følge han. Derfor har vi laget Sennep – en ressursside for deg som vil leve som disippel av Jesus idag. Vi gir deg podcaster, artikler, og videoer som hjelper, utruster og inspirerer deg til å følge Jesus i hverdagen.

Hvorfor akkurat sennep?

Fordi fargen er sterk og smaken er skarp. Akkurat som Bibelen: Den setter smak på tilværelsen og skaper en forskjell i menneskers liv. Jesus fortalte om sennepsfrøet: Et bittelite frø som vokser til et digert tre. To tusen år etter begynner vi å ane hva han snakket om: Frøene han sådde har vokst til et verdensomspennende tre. Vi i Sennep vil formidle det Jesus sa og gjorde, og utforske hva det kan bety i en tid med et virvar av ulike religiøse og sekulære stemmer.

Hva tror vi på?

I likhet med de evangeliske og konservative kirkesamfunn og bevegelser verden over, slutter vi oss til de oldkirkelige trosbekjennelsene og Lausannepakten. Det betyr at:

Vi tror at Bibelen er Guds ord. Dermed er det ikke sagt at vi ukritisk godtar alt som alle kristne påstår og mener. Bibelen må tolkes, det kommer vi ikke utenom.

Vi tror at Bibelen handler om Jesus – også Det gamle testamentet. Snekkersønnen fra Nasaret er bokens kjerne og stjerne. 

Vi tror at Jesus er Guds sønn.

Vi tror at Jesu liv, død og oppstandelse er historiske realiteter. Disse hendelsene er selve vendepunktene i Guds plan for å redde og forandre verden.

Vi tror at Jesus gir mennesker en ny start og et nytt liv, og setter dem fri fra synd, undertrykkelse og ødeleggelse. 

Vi tror at Jesus gir seg til kjenne for enkeltmennesker gjennom Den hellige ånd. Den samme ånd gir oss kraft til å leve et nytt liv i Guds kjærlighet, som etterfølgere av Jesus.

Det er dette som er sennepsfrøet.

Det blir sådd i hjertet til enkeltmennesker, det vokser videre inn i familier, vennekretser, arbeidsplasser, lokalsamfunn og nasjoner, før det til slutt blir det digre treet som fyller og forandrer verden.

Hvem står bak Sennep?

Sennep.net eies og drives av Kristent Nettverk, en misjonsstiftelse som springer ut fra Kristent Fellesskap-bevegelsen i Norge. En fast redaksjon lager undervisnings- og inspirasjonsressursene til siden, sammen med frivillige bidragsytere. I tillegg publiserer vi håndplukket innhold fra Kristent Nettverks rikholdige arkiv. 

Takk for at du støtter oss!

Innholdet på Sennep er gratis tilgjengelig for alle, takket være støtte fra Kristent Nettverk, menigheter og enkeltpersoner. Du kan hjelpe oss ved å:

  • Be for oss
  • Dele innholdet vårt med venner og bekjente
  • Gi en rating av podcastene våre på iTunes eller i podcast-appen du bruker
  • Gi et penge-bidrag
    • VIPPS: 546668
    • Kontonr: 3632 56 88550
Tusen takk!