Korona preger oss, utfordrer oss og skremmer oss. Vi sitter hjemme med bekymringer og ser etter lyset i tunnelen. Hvordan kan vi finne håp og feire påsken midt oppi det hele?

De siste ukene har jeg kjent på en fryktelig kjedsomhet. Jeg går inne og besøker de samme rommene i leiligheten flere ganger daglig. Jeg har telt antall blomster på sofaputen tjue ganger og begynner å bli gal. Isolasjon gjør noe med oss og det er kanskje ikke alle som takler det like bra.

Han har en framtid for oss etter krisen.

Kanskje du sitter hjemme og er stressa, bekymret for familien eller samfunnet, redd eller ensom. Nå er vi inne i påskeuken, den som du sikkert som meg hadde sett veldig fram til. Bibellesingen dabber kanskje litt av nå som rutinene er visket vekk.

Les også: 8 ting du kan gjøre for andre i korona-krise (Hanne Eskeland)

I denne krisen kan også budskapet om Jesu oppstandelse lett forsvinne litt i bakgrunnen. Hvorfor vi skal feire påsken i det hele tatt i denne krisen, kan være vanskelig å forstå. Men svaret er lett å finne.

Seierherren

Påskebudskapet er en historie om en Gud som seirer, seirer over døden og vinner oss det evige livet. Jesus møtte og beseiret fiender i ørkenen, han trosset syndig kultur og falske vitner. Bibelen viser hvilken seierherre vi har og gir oss mange grunner til å feire påsken.

påske jesus er seierherre - sitatbilde

I Lukas 4,1-13 leser vi om da Jesus møter djevelen i ødemarken. Djevelen frister Jesus flere ganger, men til ingen nytte. I vers ni prøver djevelen å få Jesus til å kaste seg utfor tempelmuren og argumenterer for at englene kommer til å redde han, men Jesus står fast. Da drar djevelen vekk en stund. Jesus seirer over fristelsene fra djevelen.

Les også: Slik unngår du at troen slukner (Terje Dahle)

Jeg er sikker på at mange av oss har opplevd å måtte stå imot fristelser. Nå som vi sitter mye hjemme, uten andre rundt oss kan det være lett at gamle uvaner og fristelser kommer tilbake. Selv om det er ting vi vet ikke er bra for oss eller ting som går ut over andre er det likevel vanskelig å stå imot. Jesus bruker Guds ord som et våpen mot djevelens fristelser, det kan vi også. Vi kan søke Gud og lese hans ord som vil veilede oss.

Han tok på seg all vår synd.

I Bibelen leser vi om Jesus som venn, av både toller og synder. Måten Jesus behandler mennesker på i Bibelen trosset alle normer i samfunnet. Jesus er et prakteksemplar på hvordan vi burde behandle hverandre.

I Johannes 8,2-11 leser vi om kvinnen som de jødiske lederne tok med til Jesus. Hun hadde begått ekteskapsbrudd og ifølge dem var straffen klar: steining. Jesus sier til folket at den syndfrie kan være den første til å kaste. Det var ingen som kastet.

Les også: Veien ut av sammenligning (Sara Elisabeth Thu)

Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!» (Joh 8,11) Dette er nok en historie vi har hørt og lest mange ganger før, men som er like sterk for meg hver gang jeg leser den. Jesus vant og kjempet for alle. I en verden hvor de sterke dominerer over de svake, møter Jesus både de svake og sterke med evangeliet.

Jesus har vunnet!

Men seiersrekken stopper ikke der. For Jesus har vunnet en seier som er større enn alle andre. En seier som kostet han livet, men vant oss evigheten. Dødens nederlag, hva betyr egentlig dette for oss, og nå spesielt?

Les også: Hvorfor er det så viktig at Jesus sto opp? (Arne Olav Røe)

I påsken døde Jesus for oss. Han tok på seg all vår synd, seiret over døden og gjorde det mulig for oss å ha en relasjon med Gud. Hvis ikke Jesus hadde dødd for oss hadde vi ikke hatt tilgang til himmelen. Det betyr at vi har ingenting å frykte lenger, for Jesus har vunnet – han lever i dag!

Jesus er alltid med oss, også nå i korona-tiden.

Bibelen er gjennomsyret av en seierherre, en som møtte og beseiret alle mulige fiender.

Det gir meg håp. Håp for tiden vi er i og situasjonen vi står ovenfor. Vi tror på en Gud som har seiret over alle disse store tingene. Det er verdt å feire han for seieren.

Jesus er alltid med oss, også nå i korona-tiden. Han ser oss og har en framtid for oss etter krisen.

Selv om vi nå er i en vanskelig tid og vi lett kunne bestemt oss for å glemme påsken i år, så er seieren Jesus vant også gjeldende i dag.

Det er i dag han har vunnet for deg, han har vunnet for deg i morgen og hele resten av ditt liv. Jesus fortjener et seiersbrøl fra oss alle. I år får det bli fra stuen, balkongen og kjøkkenvinduet.