«Der vi er er vi satt til å være Guds rikes representant.»
– Astrid Elin Lønning –

Hva er viktig som ung voksen? Hva gjør man med alle valgene voksenlivet bringer med seg? Og hva gjør man når livet ikke går som man hadde tenkt?

«De viktigste rådene til unge voksne» er en ny serie i Sennep-podden denne våren. I første del vil Astrid Elin Lønning og Jan Sigve Hystad dele sine erfaringer om sju grunnleggende verdier de har funnet plass til i sine liv.

Programleder for Sennep-podden er Hanne Eskeland.

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hvilke grunnleggende verdier er viktige for alle som vil følge Jesus?
  • Hvordan følge Jesus i en hektisk hverdag
  • Leve menighet som en familie

 

Sitater fra episoden:

«Å ha en forankring i Jesus og i Guds ord har vært selve fundamentet i mitt liv.»
– Jan Sigve Hystad –

«Det er viktig for unge og studenter å finne seg en åndelig familie, og ikke bare gå på møter.»
– Jan Sigve Hystad –

«Sånne type relasjoner [hvor man kan snakke inn i hverandres liv, være åpen og ærlig] bygges i fredstid, og prøves i stormer.»
– Astrid Elin Lønning –

«Å tenke: jeg er skapt sånn som Gud vil at jeg skal være – det er utrolig frigjørende, for da slipper vi å sammenlikne oss og konkurrere med andre.»
– Astrid Elin Lønning –

«Der vi er har Gud satt oss til å være Guds rikes representant.»
– Astrid Elin Lønning –

«Tar man lettvinte valg når man er på bunnen, kan det være at Gud ikke får gjort det han vil i oss.»
– Astrid Elin Lønning –

 

Sentrale bibelvers i denne episoden

Matt 7,24-27
Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell. Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.
Rom 8,1
Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Jesus Kristus.
2 Tim 4,7-8
Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen. Nå ligger rettferdighetens seierskrans klar for meg. Den skal Herren, den rettferdige dommer, gi meg på den store dagen, ja, ikke bare meg, men alle som med kjærlighet har ventet på at han skal komme.
Apg 20,24
Men for meg er ikke liv eller død verdt å snakke om, bare jeg kan fullføre løpet og den tjenesten jeg fikk av Herren Jesus: å vitne om evangeliet om Guds nåde.