«Vi må ha en reell opplevelse av hva omvendelse faktisk er for å få tak i det livet Gud har tenkt for oss.»
– Kjartan Ørnes –

Et av nøkkelordene i Det nye testamentet er omvendelse. Det er lett å tenke at dette begrepet tilhører fortiden, men i denne podkasten får du høre hvorfor det også er aktuelt for unge kristne idag.

Gjester i denne episoden er Kjartan Ørnes og Arne Olav Røe. Begge er med i Sennep-redaksjonen, og er ledere i Kristent Fellesskap-menigheter i Oslo og Trondheim. Programleder for Sennep-podden er Hanne Eskeland.

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Hva er egentlig omvendelse?
  • Hvorfor er det så viktig selv om vi er kristne?
  • Har dere eksempler på perioder i livet hvor dette med omvendelse har vært spesielt viktig?
  • Hvilke områder i livet er omvendelse spesielt aktuelt for oss?

 

Sitater fra episoden:

«Det handler ikke bare om å vende om fra synd, men også det Bibelen kaller døde gjerninger – altså det som er litt meningsløs og tomt.»
– Arne Olav Røe –

«Et omvendelsesliv er et positivt liv! Vi vender med glede ryggen til det Gud ikke liker, og vender oss til livet og er glad i det. »
– Kjartan Ørnes –

« Alle trenger ikke å vite alt, men ingenting skal være skjult. »
– Kjartan Ørnes –

Gjester i studio

Arne Olav Røe

Arne Olav Røe

Arne Olav er familiemann, trønder, barnefotballtrener, daglig leder i Kristent Nettverk og redaktør for Sennep.net. Han blir lett rørt når han hører nasjonalsanger og julesanger.

Kjartan Ørnes

Kjartan Ørnes

Kjartan er gift med Mari Helene og far til tre. Han jobber i Kristent Fellesskap Oslo og er i tillegg med i redaksjonen i Sennep. Kjartan er distre, og har mistet flere flyavganger og bilnøkler. Ved en anledning klarte han å låse inn samme bilnøkkel to ganger på samme dag. Med samme politibetjent som hjalp han begge gangene…