Slik finner jeg tid til Guds ord

Cathrine, Gilles og Marte forteller oss hvordan de finner tid til Guds ord

Tre:enig?

Tre:enig? er den nye spalten på Sennep.net hvor vi spør tre personer i ulike livssituasjoner hvordan de takler en gitt problemstilling eller spørsmål.

Annette

Cathrine (40), pastor og gründer av Mammashjerte

Guds Ord skaper. Bare se i begynnelsen av Bibelen. Guds Ord er skarpere enn et tveegget sverd (og de er skarpe). Kløver marg og bein. Guds Ord og Hans ordninger er sannhet og godt for oss. Selv når vi ikke ser eller føler det.

Jeg bygger min tro, mitt liv og min virkelighetsforståelse på det. Men for å være helt ærlig, så har det vært utrolig vanskelig og utfordrende for meg å prioritere tid med Guds Ord. Jeg har dysleksi og en litt for travel familiehverdag. Det er ikke slik at jeg føler at bøker skriker etter min tid.

Men vil jeg virkelig la følelsene min sitte i førersetet i livet mitt? Har jeg mulighet til å styre min tid og mine følelser? Ja!

Jeg har jobbet i mange år med å like Bibelen. I utgangspunktet syntes den har vært en tørr og kjedelig bok som jeg ikke har forstått meg på.

Slik gjorde jeg:
Jeg har bedt til Gud om å gi meg leseglede, og om å vise meg hva det betyr det som står skrevet.
Jeg har fått meg en Bibel som er nydelig å se i (Inspirasjonsbibel) hvor jeg kan bruke tid i Bibelen med musikk, fargeblyanter, og bare å være.
Jeg har lest flere av bøkene i Bibelen sammen med venner og familie slik at vi sammen kan høre og forstå det som er skrevet.

Jeg er i en litt tung og vanskelig fase i livet nå. Jeg kjenner at jeg trenger å lese, ett kapittel hver dag, som daglige vitaminer. For Guds Ord skaper sannhet, perspektiv, trygghet, tro, tillit, fred, glede og trøst.

Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd (2 tim 3,16)

Gilles (36), sales manager i Tier Mobility Norway AS

Jeg har en veldig travel hverdag som far til to små barn under 2 år. Derfor har tid generelt blitt til noe jeg setter mer og mer pris på.

Å bruke tid i Guds ord er viktig for meg, så derfor trengte jeg å bli mer kreativ for å kunne prioritere det. For øyeblikket er det som funker best for meg å lytte til Bibelen på engelsk i Youversion (Bibel-appen), og å lytte til «Bibelen på podkast» fra Tro og Medier på Spotify. Dette hjelper meg til å få inn Guds ord i den travle hverdagen.

I tillegg til det, har kona mi og jeg en hviledag, eller «sabbat», i ny og ne. Da får jeg 1 time i løpet av dagen der jeg er alene med Gud, mens min hun passer på barna. Deretter bytter vi på det slik at hun også får 1 time alenetid med Gud.

Ellers har jeg en bibelleseplan på lydfil i Youversion som jeg følger, i tillegg til podcast og opptak fra forkynnelse på gudstjenester. Det har hjulpet meg til å prioritere tiden min i Guds ord.

René
Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti. (Salme 119, 105)
Marte Askeland Skjelvik

Marte (26), student

Selv om jeg skulle ønske at travelhet i hverdagen aldri gikk utover min tid med Gud må jeg ærlig innrømme at noen ganger må bibelen kobles på øret når jeg er ute på trilletur eller jeg
må sette på undervisning på anlegget mens jeg får unnagjort husarbeidet. Det er en måte for
meg å utnytte mulighetene som er i hverdagen til å fylle meg med Guds ord.
Når det er sagt så ønsker jeg også å gi Gud tid der han har min helt udelte oppmerksomhet.

Studentlivets fleksible hverdag har ofte gitt muligheten til dette på dagtid, men nå som hverdagen er litt annerledes med en liten ettåring hjemme på dagen må jeg finne nye måter å få gitt Gud den tiden der han kan tale til meg gjennom sitt ord.

En måte har vært å begrense den store
tidstyven som i mitt tilfelle er sosiale medier. I perioder har jeg måtte bestemme meg for å
bare sjekke sosiale medier en gang om dagen, slå av varsler eller slette apper fra telefonen
som stjeler for mye oppmerksomhet. Erfaringen min er at jeg da oftere både kommer på og
ser mulighetene jeg har til å prioritere å sette meg ned med Guds ord i hverdagen.

For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer. (Hebr 4,12)

TIL REFLEKSJON (ALENE eller i GRUPPER)

 • Les og mediter over disse versene:
  • 2 Tim 3, 16-17
  • Matteus 4,4
  • Josva 1,8
 • Hvordan lever man av hvert ord som kommer fra Guds munn?
 • Når var sist du opplevde at Guds ord:
  • Lærte deg noe?
  • Viste deg til rette?
  • Veiledet deg?
  • Oppdro deg?