Slik tar jeg med troen på arbeidsplassen

Alf Inge, Kristine og Vidar deler med oss hvordan de tar med troen på arbeidsplassen.

Tre:enig?

Tre:enig? er vår spalte på Sennep.net hvor vi spør tre personer i ulike livssituasjoner hvordan de takler en gitt problemstilling eller spørsmål.

Alf Inge

Alf Inge (52), professor i spillteknologi, gründer

Min jobbhverdag innbefatter over en halvtimes busstur til og fra kontoret som jeg ofte benytter til å lytte på bibelplaner fra YouVersion som inkluderer både en andakt og bibelvers. Jeg bruker ofte også å be for dagen som ligger foran meg, samt at bussturen gir meg en mulighet til å høre på lovsangsmusikk. Jeg syns dette gir en god start på dagen for meg.

Når jeg kommer på jobb så prøver jeg å innlemme troen i det jeg gjør på ulike vis. Først og fremst prøver jeg å være en god kollega, samt vise at jeg bryr meg om mine studenter. Når jeg introduserer meg for nye studenter, sier jeg alltid ifra at jeg er aktiv i Salem menighet i Trondheim. Jeg har også en bibel liggende synlig på kontoret, slik at det ikke skal være noe tvil om jeg er en kristen. Så har vi et kristent fellesskap på jobb der vi kan dele tro og be for jobben og kollegaer. Det skjer også av og til at jeg blir utfordret i lunsjen til å snakke om tro eller diskuter tema relatert til tro. Dette kan både være utfordrende og interessant.

Jeg syns det har blitt enklere å ta med troen på arbeidsplassen etter at troen ble en del av min identitet, og ikke noe jeg skulle forsvare eller forklare. Min bønn er å bli brukt av Gud gjennom mitt arbeid til å spre glede og velsigne andre.

Alt dere gjør, skal dere gjøre villig, som for Herren og ikke for mennesker. (Kol 3,23)

Kristine (33), grunnskolelærer

Først og fremst tenker jeg at jeg er Guds representant på jobben. Jeg kan gå med løftet hode og tenke: Så heldige disse folka er som får jobbe med meg! Ikke fordi jeg er så spesielt bra, men fordi jeg representerer jordens skaper og konge der hvor jeg går. Jeg ønsker også å følge Guds prinsipper i arbeidet mitt, ved for eksempel å ta opp ting med den det gjelder, selv om det er mye lettere å heller snakke med andre om det. Jeg prøver å gjøre en god jobb, som for Herren, uavhengig av om noen ser meg eller ikke. Og jeg prøver å elske, se og ære de rundt meg.

Jeg prøver også å være bevisst på at jeg faktisk har med meg Guds kraft på jobb. «Hans kraft er i oss som tror», står det i efeserne 1. Tenk det, jeg har med meg Guds mektige kraft på jobb! Det vil si at jeg har alt jeg trenger for å møte tunge dager, vanskelige elevsaker eller krevende foreldre på den beste måten – for jeg tror Gud er den beste rådgiveren i alle situasjoner.

I tillegg må jo de jeg jobber med få vite at de har en Jesus-kjenner som kollega, så jeg prøver å nevne temaer som omhandler tro og menighet like naturlig som andre ting. Det kan være litt skummelt, men stadig erfarer jeg at så fort jeg åpner opp om troen min, er folk nysgjerrige og ønsker å vite mer.

Kristine
Måtte Herrens velvilje være over oss! Måtte du fremme våre henders verk, ja, fremme våre henders verk! (Sal 90,17)
Vidarportrett

Vidar (44), tømrer

Jeg tror at vi kristne må hente liv og fred hos Jesus. Bruke kvalitetstid med Han slik at vi kan være klar til oppdraget. Vi må legge av synd og bekymring hos Jesus sammen med en trofast venn.

Min erfaring er at hvis jeg ber for de jeg skal treffe, så må jeg bare være klar for å dele tro med de, fordi anledningen kommer fort! Jeg ber også om at Gud må fylle meg med Hans kjærlighet for mennesker.

Om vi deler vår histore og evangeliet ofte med folk, så kan vi bli trygg på det. Med litt trening går det lettere og du kan høre DHÅ underveis mens du er i en samtale. Da kan din nye venn få noe personlig fra Gud gjennom deg og meg!

Deler jeg min historie så begynner folk å dele om seg selv og sin familie. Da er det viktig å lytte mye og være en ekte venn.

Vær stolt av din tro på Jesus og prat med de menneskene du har rundt deg. Har du to minutter, kan det bety en enorm forskjell. Og, kanskje du til og med får en venn for livet!

Alt strev fører vinning med seg, men tomt snakk gir bare tap. (Ordsp 14,23)

TIL REFLEKSJON (ALENE eller i GRUPPER)

  • Les og mediter over disse versene:
    • Kolosserne 3,23
    • Efeserne 4,28
    • Johannes 6,27
  • Hvordan arbeider vi for den mat som består og gir evig liv, den som Menneskesønnen vil gi dere? Hva ser det ut som?
  • Hva kan vi gjøre for å være representanter av Gud på jobben, både i ord og gjerning?