Fire sider ved å leve i lyset horisontal
Kristne var i stor grad medvirkende til at slavehandelen opphørte.

To generasjoner etter The Great Awakening har nasjonene på begge sider av Atlanterhavet igjen havnet i umoral og forfall. Men, gjennom bønn og tro kom en ny bølge med omvendelse, håp, og ikke minst store samfunnsmessige endringer drevet frem av kristne.

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Betydningen av bønn for vekkelse
  • Kristne som engasjerer seg i, og endrer, samfunnet
  • Nøkkelpersoner som Jonathan Edwards, James McGrady og William Wilberforce

Sentrale bibelvers i denne episoden

Esekiel 22, 30-31

Jeg har lett blant dem etter en mann som kan bygge opp igjen muren og stille seg i mur-revnene for landet så det ikke blir ødelagt. Men jeg har ikke funnet noen. Så øser jeg ut mitt sinne over dem, med min vredes ild gjør jeg ende på dem. Jeg lar deres gjerninger komme over deres eget hode, sier Herren Gud.