Vi spør lærerne ved Bergen bibelskole spørsmål unge voksne lurer på! Det første spørsmålet handler om et livsviktig veivalg mange unge kristne møter.

I denne videoen oppsummerer Runar Gjertsen, rektor ved Bergen Bibelskole, det viktigste du trenger å vite.

«Hvorfor være sammen med en som tror på Gud? Det påvirker hele livet. »
– Runar Gjertsen –

Emner og spørsmål i denne episoden:

  • Må kjæresten min være kristen?
  • Et godt ekteskap
  • Å ha Jesus som Herre
  • Hvilke verdier vil du gi videre?
  • Hva prioriterer du?

Sitater fra Runar i denne episoden:

«Ekteskapet er kanskje den aller beste arenaen å bli trent på mange ting.»

«Hvilke verdier gis videre til barna, hvis de to som skal gi dem ikke er enige om verdiene?»

«Hvis den du skal leve livet med ikke lever for det samme som deg, hvordan skal du da få oppleve alt det Gud vil gjøre i, og gjennom, deg?»

Sentrale bibelvers i denne videoen

Matt 26,39
Han gikk fram et lite stykke, kastet seg ned med ansiktet mot jorden og ba: «Min Far! Er det mulig, så la dette begeret gå meg forbi. Men ikke som jeg vil, bare som du vil.»

2 Kor 6,14
Gå ikke under fremmed åk sammen med slike som ikke tror! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva har lyset til felles med mørket?

Ef 5,22-33
For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sin kropp. Som kirken underordner seg Kristus, skal kvinnene underordne seg sine menn i alt. Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den, for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord. Slik ville han selv føre kirken fram for seg i herlighet, uten den minste flekk eller rynke. Hellig og uten feil skulle den være. På samme måte skal altså mennene elske sine koner som sin egen kropp. Den som elsker sin kone, elsker seg selv. Ingen har noen gang hatet sin egen kropp. Nei, man gir kroppen næring og pleier den på samme måte som Kristus gjør med kirken. For vi er lemmer på hans kropp. Derfor skal mannen forlate far og mor og holde fast ved sin kvinne, og de to skal være én kroppDette er et stort mysterium; jeg tenker på Kristus og kirken. Men det gjelder også hver enkelt av dere: Hver mann skal elske sin kone som seg selv, og hun skal ha respekt for sin mann.